Συμβούλιο Ινσουρεξιονιστών: «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Αμβούργο»

«Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Αμβούργο»

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από το Αμβούργο·το φάντασμα της ταραχής. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια Ιερή Συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: η ΕΕ και τα media, ο Olaf Scholz και ο αρχηγός της αστυνομίας, οι ρεφορμιστές και οι 20.000 γερμανοί αστυνομικοί. Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως είμαστε η γενιά που κουβαλάμε τον μηδενισμό στην πλάτη. Η ερώτηση του «τι να κάνουμε;» αμέσως απαντάται από το «ό,τι και να κάνουμε είναι μάταιο». Οι δυνάμεις της καταστολής είναι υπέρογκες·ο πανοπτισμός, ο στρατός των μπάτσων, η κατάσταση εξαίρεσης. Ο ισχυρότερος ολοκληρωτισμός που τρέφει όμως αυτός ο κόσμος δεν είναι παρά ο ολοκληρωτισμός του ανέφικτου. Ο Θεός πέθανε, η Επανάσταση πέθανε, η ελπίδα πεθαίνει. Μαζί τους και αρκετοί τόνοι ψευδαισθήσεων. Καμία πράξη δε φαίνεται να είναι αρκετή για να γεννήσει τη χαρά της ανατροπής. Η απόγνωση, έτσι, εξακολουθεί να είναι η αρρώστια του επαναστάτη της καθημερινής ζωής.                                                         Ριζοσπάστες και ριζοσπάστριες από όλον τον κόσμο θα συναντηθούν στο Αμβούργο για να διαταράξουν την αρένα όπου θα συναντηθούν τα 20 πιο αναπτυγμένα κράτη του κόσμου και θα πάρουν αποφάσεις για τις ζωές δισεκατομμυρίων. Καλέσματα ανακοινώθηκαν μήνες πριν, καλώντας στην κόλαση της πόλης του Αμβούργου, σε μια προσπάθεια για διάρρηξη της G20. Αντιστοίχως, η καταστολή του πλήθους σχεδιάστηκε και φυλακές χτίστηκαν μόνο για τις ανάγκες της Συνόδου.

Το τριήμερο 6,7 και 8 του Ιούλη στους δρόμους του Αμβούργου αναρχικές και αντιεξουσιαστές, εξεγερμένοι και εξεγερμένες, καθώς και χομπίστες δειλοί αριστεριστές, πασιφίστριες λουλουδοφορεμένες χίπισσες, lumpen μεθυσμένες punk μοϊκάνες και λοιπές ντεκαβλέ υπάρξεις, ως ντεκόρ της πιο pop ερπόμενης διαδήλωσης, συσπειρώνονται και καλούνται ψυχαναγκαστικά να αποδείξουν πως ο κόσμος του κινήματος δε θα αφήσει αναπάντητο αυτό το διεθνές meeting των σύγχρονων φεουδαρχών. Το σκηνικό είναι εξ αρχής σκηνοθετημένο. Τα καλέσματα περί « Willkommen in der Hölle» («Welcome to Hell») εκ των προτέρων –αν όχι γραφικά φιλόδοξα- βερμπαλιστικά και ακίνδυνα εγερτικά. Η ρετσινιά της post-modern απάθειας των κινημάτων παγκοσμίως, ρεφορμιστικής για κάποιους κύκλους ενώ μερικώς αποδεκτής λόγω ακραίας καταστολής για κάποιους άλλους, είναι προϊόν της γραφειοκρατικής φιλήσυχης κουλτούρας της ευρωπαϊκής-δυτικής κοινωνίας.

Το Αμβούργο, πόλη γνωστή για την εξεγερτικότητα που γέννησε στα 80΄s, top προορισμός αναρχοτουριστών millenials, γίνεται αυτές τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού σημείο συνάντησης των τρανών πολιτικών προσωπικοτήτων διεθνώς.             Η ευρωπαϊκή αυτή πόλη θα γίνει τώρα η σκηνή για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς. Βέβαια, η παράσταση αυτή θα ήταν ατελής χωρίς το άρτια προετοιμασμένο συνεργείο της. Κάθε γωνια περιφρουρείται από τις δυνάμεις καταστολής, έτσι ώστε ο ομοφοβικός Putin και ο ισλαμοφοβικός Trump να μπορούν να απαγγείλουν τους μονολόγους τους για το kitsch μετανεωτερικό χρηματοοικονομικό τους πρόγραμμα. «kitsch»·χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαιρινό ευρωπαϊκό τοπίο. Ο wannabe στρατιωτικός νόμος που επιβάλλεται άτυπα με μπάτσους έτοιμους για όλα, αναρχοτουρίστες που παραθερίζουν με πλάνο την «εξέγερση», η Μέρκελ με το άκομψο ταγέρ της και ο Μακρόν με τη γραβάτα του θα σχηματίσουν ένα εξαιρετικό ensemble σουρεαλισμού.

Οι αρουραίοι, όμως, που κρύβονται στους υπονόμους του γερμανικού Βορρά ξέρουν πότε να ξεπηδήσουν από τις τρύπες τους και να ρίξουν τις «θερμές» τους πινελιές σε αυτόν τον καλοσχηματισμένο –ή και όχι- πίνακα.Στις/στους συντρόφισσες/συντρόφους αυτές/αυτούς δείχνουμε την αλληλεγγύη μας από αυτό το μηδαμινό βαλκανικό κράτος, το οποίο και θα λειτουργήσει ως το bonus δώρο των κερδισμένων του συνεδρίου.Τα μάτια μας, η προσοχή μας και η πλατωνική μας καύλα είναι προσανατολισμένα στους δρόμους του Αμβούργου. Περιμένουμε πως και πως να δούμε να ανεμίζουν οι μαύρες και κόκκινες σημαίες του κοινωνικού πολέμου. Η χαρά της καταστροφής προκύπτει από το παιχνίδι της καταστροφικής διαδικασίας-προετοιμασίας.                                                                       Είμαστε με αυτές/αυτούς που θα ρισκάρουν, θα ματώσουν, θα φυλακιστούν.               Εστίες σύγκρουσης, πυρήνες ταραχών σε ολόκληρη την πόλη..

 

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

 

 

 Συμβούλιο Ινσουρεξιονιστών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *